SaDa Common Blog

Művészet, mindennapok, életképek, bánatok és örömök, átélt és vágyott pillanatok Samu és Dave szemszögéből.

Címkék

blogjaink

Óra

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szerkesztők

Domján Dávid
Dave

Samu Zoltán
Samu

Tiszteletbeli szerkesztő:


Leszkovszki Péter
Peti

Licenc

Creative Commons Licenc

Várakozás - Dave

2007.06.02. 16:34 | Sa-Da | 1 komment

Címkék: képes médiavilágunk hamu

Van egy nagyszerű sorozat a Tv2-n (Dr. House), melynek nagyszerű főszereplőjét a nagyszerű Szakácsi Sándor szinkronizálta egészen haláláig. Pont a második évad 12. epizódjánál tartottak a munkálatok a stúdióban, mikor Szakácsi itt hagyott minket. Ennek már jó ideje, s a heti vetítésekkel most érkezett el a csatorna a 12. részig. Nem régen adtak ki egy közleményt, hogy ki lesz az utód szinkronhang. Kicsit elhűltem, mikor láttam, hogy Kulka János követi Szakácsit.
Sajnos kényszerhelyzetben volt a csatorna, gondolom, sietve kellett megtalálni az utódot, kérdéses, hogy jól sikerült-e. Kicsit kettős helyzetnek érzem ezt, hisz eddig egy mogorva karakterhez egy érces hang társult - most viszont megkapjuk Hugh Laurie magyar hangjának a mindig bölcs, eszményi családapa Magenheim doktort! Ráadásul, két szegmens között lesz a váltás, tehát a 6-ai epizód első felében még Szakácsit halljuk, később már Kulkát.
Azt azért le kell szögezni, hogy nem kételkedek Kulka szinkron képességében, biztos nagyszerűen fogja visszaadni azt, amit Amerikából üzennek a tévénézőnek - kérdés azonban, hogy a fotelben ülők mennyire fognak majd kiábrándulni a sorozatból, ha már nem azt a rég megszokott élményt kapják, mint korábban. Én rettenetesen szoktam csalódni, amikor Bud Spencer-t nem Bujtor szinkronizálja, vagy mikor Louis De Funes-t nem Haumann Péter. Amit az ember egyszer megszokik, attól nehéz megválni.
Kiváncsian várom 6-án este Greg House-t, aztán meglátjuk, mi lesz az élménnyel.

A bejegyzés trackback címe:

https://sa-da.blog.hu/api/trackback/id/tr2391375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madorjan 2007.06.02. 21:28:37

És a legszebb az egészben, hogy a 12. rész a 2. évad legjobb része...
Én nézem angolul is meg magyarul is. Szakácsi más. Szakácsi öregíti Laurie-t, komolyítja, és ez nagyon nem férne bele mondjuk a 3. évad image-ébe. Ettől függetlenül nagyon hiányozni fog. De bízom Kulkában!
süti beállítások módosítása